Брюссель не виключає накладання санкцій на голову ЄС - Угорщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брюссель не виключає накладання санкцій на голову ЄС - Угорщину

Казна та Політика
245
Європейська комісія не виключає накладання санкцій на Угорщину, котра зараз головує у ЄС, у зв'язку з новим законом про ЗМІ. Як заявив у Брюсселі представник Єврокомісії, при порушенні європейського законодавства Єврокомісія почне процедуру штрафів, не дивлячись на головування Будапешта у Євросоюзі.
Новий угорський закон про ЗМІ буде так чи інакше перевірений Брюсселем, заявив представник Єврокомісії. За його словами, в даний час відомство веде переговори з урядом в Будапешті і чекає перекладу тексту закону. Після цього буде прийнято рішення про його відповідність законодавству Євросоюзу.
Комісар ЄС із питань цифрових ЗМІ Нелі Крус ще до різдвяних свят звернулася до Будапешта з листом, де висловила сумніви у легітимності угорського закону, передає 4 січня агентство AFP.
Тим часом, не дивлячись на критичні голоси, що лунають з Брюсселю, угорський уряд виключив внесення змін до закону про ЗМІ. "Немає необхідності змінювати угорський закон лише через критику з-за кордону", - заявив 4 січня державний секретар Угорщини зі зв'язків із громадськістю Золтан Ковач.
У п'ятницю, 7 січня, в Будапешті відбудеться зустріч представників Єврокомісії з угорською владою, на якій сторони обговорять закон про ЗМІ, що набув чинності. "Ми готуємося до здорового, прямого і чіткого діалогу", - цитує агентство dpa слова державного секретаря Угорщини у справах Євросоюзу Еніке Дьєрі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас