На нових євро Естонія включила до своєї території частину Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На нових євро Естонія включила до своєї території частину Росії

Валюта
1923
Російський омбудсмен Сергій Середенко направив послові Росії в Естонії Юрію Мерзлякову повідомлення про те, що зображена на новому євро карта Естонії не відповідає своїм сучасним контурам.
За даними Середенка, зображена на монеті карта Естонії включає частину Росії. Цей факт омбудсменові підтвердили в бюро зі зв'язків з громадськістю Банку Естонії.
Співробітник бюро Вільяр Ряєськ заявив, що на реверсі євромонет зображено "художнє уявлення художника про кордони Естонії". Художником нових євро був Лембіт Ліхмус.
"Чомусь "художня уява" торкнулась саме політично проблемних регіонів - Печори і Занаровья", - сказав Середенко і додав, що вважає ситуацію, що склалася, скандальною.
"Ситуація зовсім скандальна, і наслідки її я не візьмуся передбачити. Краще б естонці зобразили на монетах дулю, направлену у бік Росії, - було б чесніше і зрозуміліше", - підкреслив юрист.
Правозахисник також зазначив, що після його "відкриття" по-новому зазвучала фраза з новорічного звернення президента Естонії Ільвеса про те, що "ми стали більше європейцями".
"Якщо з 1 січня естонці прирізали собі на монетах частина Росії, то так, "Європи" стало більше, а естонці стали більше європейцями", - іронічно зазначив він.
Нагадаємо, 1 січня 2011 року Естонія перейшла на єдину європейську валюту і стала 17-ю державою Євросоюзу.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас