Держмитниця порушила кримінальну справу за фактом незаконного ввезення меблів на 500 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держмитниця порушила кримінальну справу за фактом незаконного ввезення меблів на 500 тис. грн

Казна та Політика
333
Митна служба України порушила кримінальну справу за фактом незаконного ввезення товару, а саме предметів меблі загальною вартістю понад 500 тис. грн, повідомляє прес-служба відомства.
Під час проходження на українсько-угорському кордоні митного контролю у пункті пропуску "Тиса", український перевізник надав митникам відповідні товаросупровідні документи. Згідно з ними він переміщував меблі та аксесуари на суму 11 тис. грн. Зазначений товар відправляла одна із панамських фірм на адресу вітчизняного підприємства.
Проте, як показав поглиблений огляд напівпричепа, серед заявленого товару виявився так званий "зайвий", не вказаний у документах водія. За результатами роботи експерта-оцінювача було виявлено 37 одиниць товару, не вказаного в інвойсі, та 45 одиниць - надлишок товару.
Серед незадекларованого в документах товару були м'які крісла, модулі бібліотеки, комплекти кофейних столиків, полиці, вітрина і т.п. А серед надлишкових предметів були душові кабіни, комп'ютерні столи, різні світильники тощо. Тож, відповідно фактична вартість переміщуваного вантажу виявилася у 6 разів вищою від заявленої митникам. Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 352 Митного кодексу України. Вантаж вилучено до рішення суду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас