Комуністи та ветерани Запоріжжя почали збір коштів на новий пам'ятник Іосифу Сталіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комуністи та ветерани Запоріжжя почали збір коштів на новий пам'ятник Іосифу Сталіну

Казна та Політика
196
Комуністи і ветерани Великої Вітчизняної війни, які проживають у Запоріжжі, почали збирати кошти на новий пам'ятник Іосифу Сталіну.
"Новій пам'ятник Сталіну коштуватиме у декілька разів дорожче ніж попередній, який коштував 80 тис. грн. Ми кошти на пам'ятник знайдемо - а це близько 300-400 тис. грн. - аби монумент був міцніший попереднього і охоронявся краще" - заявив перший секретар запорізького обкому Комуністичної партії Олексій Бабурин на прес-конференції у вівторок у Запоріжжі.
Бабурин також підкреслив: "Я в своєму місті, що хочу, те і роблю. Є у нас право на власність, на землю - там пам'ятник Сталіну буде встановлений".
"Ми знову зберемо гроші і встановимо пам'ятник нашому полководцеві. Я зі своєю сім'єю порадився і вношу перший вклад на новий пам'ятник - 3 тис. грн.", - у свою чергу заявив ветеран Великої Вітчизняної війни Олексій Попов.
Ветерани зазначили, що встановлення нового пам'ятника Сталіну для них - принципове питання, тому коментувати можливість провокацій відмовляються.
Голова запорізької міської організації ветеранів Віктор Короленко зазначив, що "підрив пам'ятника Сталіну є образою почуттів запорізьких ветеранів".
"Пам'ятник встановлений на кошти запорізьких ветеранів і комуністів. Руйнування пам'ятника Станина - плювок в душу старшого покоління. Ображає, що обласна та міська влада Запоріжжя до цих пір не висловили свого ставлення до цього акту вандалізму", - підкреслив Короленко.
Нагадаємо, що пам'ятник Сталіну був встановлений в травні 2010 року на території обкому КПУ в Запоріжжі. 28 грудня 2010 року невідомі обезголовили його, а в ніч на 1 січня - підірвали. В результаті вибуху саморобного вибухового пристрою, постамент зруйнований повністю, пошкоджена будівля обкому. Комуністи стверджують, що їм завдано матеріального збитку на суму більше 230 тис. грн. Міліція порушила кримінальну справу за ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас