Митна служба порушила кримінальну справу за фактом незаконного експорту вугілля на суму понад 3 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митна служба порушила кримінальну справу за фактом незаконного експорту вугілля на суму понад 3 млн грн

Казна та Політика
479
Митна служба України порушила кримінальну справу за фактом незаконного експорту вугілля на суму понад 3 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби України.
Так, протягом 10 місяців одне з приватних підприємств України здійснювало експортні поставки вугілля. Загальна вага експортованого вантажу склала майже 6 тис. т, загальною вартістю понад 3 млн грн.
Виробниками вугілля в документах на експорт значилися вугледобувні підприємства Луганської області. Але перевіркою встановлено, що шахтами цих підприємств вугілля, яке було експортовано, не добувається, договірних відносин з суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності не мають, відвантаження вугільної продукції на адреси даного підприємства не провадилося.
В ході перевірки законності видачі посвідчень якості вугілля також встановлено, що з 32 представлених посвідчень якості вугілля, що надавалися для митного оформлення, лише два посвідчення дійсно були видані лабораторією.
Таким чином були вчинені дії з використанням фіктивних посвідчень якості вугілля з підробленими підписами невстановлених осіб та неправдивої інформації стосовно вугледобувних підприємств, спрямовані на переміщення вугілля з приховуванням від митного контролю, шляхом подання підроблених документів і документів, що містять неправдиві дані.
Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас