Ходорковського та Лебедєва чекають реальні строки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ходорковського та Лебедєва чекають реальні строки

Енергетика
684
Хамовничеський суд вважав свідчення екс-голови ЮКОСа Михайла Ходорковського свідоцтвом його провини. Суддя постановив, що виправлення Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва неможливо в умовах ізоляції від суспільства."Суд не бачить підстав для вживання умовного покарання", - сказав суддя.
Раніше під час зачитування вироку Віктор Данилкін, аргументи Ходорковського про власну невинність спростовують його ж свідчення. Виступаючи в суді, Ходорковський визнавав, що контролював всю діяльність ЮКОСа, відзначив суддя. При цьому судом вже встановлено, що компанією керувала організована група.
Суд також відкинув свідчення колишнього прем'єр-міністра Михайла Касьянова, який виступив вна захист підсудних. Зокрема, суддя не погодився зі свідком в тому, що в системі ЮКОСа, як вертикально-інтегрованій компанії, не було нічого злочинного.
За версією слідства, така структура була створена для того, щоб здійснювати розкрадання - продукцію дочірніх підприємств ЮКОСа. Вирок свідчить, що свідчення Касьянова "спростовуються свідченнями Грефа і Христенка".
Нагадаємо, що міністр торгівлі Віктор Христенко і глава Сбербанка Герман Греф влітку цього року в суді надали свідчення на користь підсудних. Проте суд відніс їх до свідків звинувачення.
Суддя Віктор Данилкін також відкинув слова Касьянова, який заявив, що йому нічого невідомо про розкрадання Михайлом Ходорковським і Платоном Лебедєвим 350 млн тонн нафти, і, якби такі значні розкрадання мали місце, то він не міг би про це не знати.
Оголошуючи вирок, суддя також зазначив, що провину підсудних підтверджують і свідчення колишнього голови ради директорів ЮКОСа Віктора Геращенка. Тим часом, виступивши в суді 1 червня цього року, Геращенко назвав висунуті проти підсудних звинувачення в розкраданні нафти "нісенітницею собачою".
В основу вироку, за словами судді, лягли докази сторони звинувачення. "Суд вважає докази прокуратури законними і обгрунтованими і кладе їх в основу вироку", - сказав Віктор Данилкін.
До зачитування вердиктусуддя Віктор Данилкін приступив 27 грудня. Цього дня він визнав екс-главу ЮКОСа Михайла Ходорковського і колишнього керівника МФО "Менапет" Платона Лебедєва винними за основними статтями звинувачення - в розкраданні ввіреного майна і легалізації злочинних доходів (стаття 160 і 174.1 КК).
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас