Пенсійна реформа в Україні не має сенсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійна реформа в Україні не має сенсу

Казна та Політика
2774
Розпочата нинішнім урядом пенсійна реформа не матиме жодного сенсу до тих пір, поки люди в Україні не почнуть отримувати нормальну зарплату. Про це заявила директор соціальних програм центру Разумкова Людмила Шангіна, пише "Німецька хвиля".
За словами Шангіної, Україна - єдина країна в Європі, яка визнає дешеву робочу силу своєю конкурентною перевагою, тому жодна пенсійна реформа не буде ефективною, оскільки в країні занижена ціна людської праці.
"Якщо середня зарплата по Україні не досягла навіть 300 доларів, то немає про що говорити. Це все збанкрутіла система, і її виправити не можна жодною пенсійною реформою", - сказала експерт.
Шангіна зазначила, що спочатку уряд повинен поклопотатися про виведення економіки з тіні і встановлення адекватної заробітної плати, а вже потім можна буде говорити і про соціальний захист і пенсію.
Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що пенсійна реформа ніяк не торкнеться нинішніх пенсіонерів. "Вони, звичайно, можуть взяти участь в обговоренні, але, в принципі, жодна з норм Пенсійної реформи не погіршить їх ситуацію і, навпаки, поліпшить життя пенсіонерів", - заявив прем'єр.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас