Китайський уряд покарав 16 банків за незаконне вивезення капіталу із країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський уряд покарав 16 банків за незаконне вивезення капіталу із країни

Казна та Політика
425
Перевірка діяльності китайських комерційних банків у сфері операцій з іноземною валютою виявила порушення на загальну суму 7,35 млрд доларів, за підсумками розслідування покарано 16 комерційних банків, говориться у повідомленні Державного валютного управління КНР (SAFE).
Всего регуляторами виявлено 197 незаконних операцій на 7,35 млрд доларів, здійснених з 2008 року по теперішній час, в операції було залучено 16 банків і 79 їх відділень. Серед банків, в яких виявлені порушення, такі крупні інститути, як ICBC, Agricultural Bank of China (ABC), Bank of China, China Construction Bank, China CITIC Bank, Shanghai Pudong Development Bank, Xiamen International Bank, а також японський Yamaguchi Bank.
Порушників покарано - штрафи для компаній, персональні штрафи для менеджменту і - в окремих випадках - призупинення ліцензій на операції з іноземною валютою. Повний список порушників і санкцій відносно кожного з них SAFE не опублікувало.
SAFE розпочала кампанію перевірок комерційних банків з метою припинення надходження до країни "гарячих грошей" (спекулятивного капіталу) в кінці лютого, говориться к повідомленні. У поточному році влада КНР приділяє підвищену увагу боротьбі із припливом "гарячих грошей", оскільки в умовах зниження центробанками розвинених країн відсоткових ставок китайський ринок набуває особливої привабливості в очах інвесторів. Контроль над надходженням капіталу в країну додатково посилений з жовтня 2010 року, коли Народний Банк Китаю був змушений вперше з грудня 2007 року підняти відсоткові ставки із кредитів та депозитів, аби збити хвилю інфляції.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас