Надрага виключає масові акції протесту проти пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надрага виключає масові акції протесту проти пенсійної реформи

Казна та Політика
757
Перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага виключає проведення масових акцій протесту проти пенсійної реформи.
Про це він сказав в ефірі Першого національного телеканалу.
"Ні. Я вважаю, що все-таки в частині спілкування й обговорення пенсійних змін це (пенсійна реформа) все-таки ретельніше не тільки оброблена, але й уже почали це обговорювати з суспільством. І я думаю, це буде відпрацьовано ще ретельніше, ніж зараз, у частині обговорення з суспільством", - відповів він на питання "Чи не трапиться "пенсійний Майдан"?".
Зі слів Надраги, вже проведено 2 наради з представниками профспілок областей, і Кабінет Міністрів має намір проводити подальше обговорення.
З його слів, за розрахунками експертів, бюджет Пенсійного фонду під час запровадження цієї реформи буде бездефіцитним в 2014-2015 роках.
Надрага також повідомив, що рішення про підвищення пенсій в 2011 році буде прийматися залежно від економічної ситуації в країні.
При цьому він прогнозує обов'язкове підвищення пенсій не менше, ніж рівень інфляції.
Перший заступник міністра соцполітики також вважає, що припинення реформування пенсійної системи 2005 року стало однією з головних проблем сформованої в Україні ситуації.
Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Микола Азаров допускає відмову від підвищення пенсійного віку за підсумками громадського обговорення пенсійної реформи.
Міністерство соціальної політики винесло на громадське обговорення законопроект №7455 "Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", а також відкрило гарячу лінію для обговорення цього документа.
Проектом закону уряд серед іншого запропонував парламенту підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щороку збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011.
Кабінет Міністрів прогнозує дефіцит Пенсійного фонду на рівні 17,755 млрд гривень, або 1,4% ВВП в 2011 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас