ВанРомпей: Євросоюз подолав рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВанРомпей: Євросоюз подолав рецесію

Казна та Політика
290
Євросоюз подолав рецесію, про це свідчить позитивна динаміка зростання економіки у ЄС після 11 місяців 2010 року, заявив постійний голова Європейської ради Херман Ван Ромпей в інтерв'ю телеканалу RTBF.
За його словами, у єврозоні спостерігається дуже низький рівень інфляції при знаходженні платіжного балансу у рівновазі. В той же час Ван Ромпей визнав існування труднощів у зоні євро. "Між країнами єврозони в даний час, як і раніше, занадто багато розбіжностей, коли мова заходить про економічне зростання, платіжний баланс і погляди на проведення бюджетної політики", - зазначив голова Європейської ради.
У цій ситуації Ван Ромпей вважає за необхідне забезпечити велику міру конвергенції і узгодженості між членами єврозони. На його думку, цим державам необхідно надавати допомогу один одному в подоланні фінансових труднощів. Також Ван Ромпей повідомив, що для захисту євро буде зроблено все необхідне. Крім того, на думку політика, вступ до зони євро Естонії з 1 січня 2011 року є обнадійливим знаком.
На минулому тижні Ван Ромпей заявляв, що для забезпечення фінансової стабільності єврозони ЄС готовий піти на додаткові заходи. За його словами, євро є здоровою валютою. Єдине, чого в даний час потребує Європа, - це суворого економічного керівництва, пояснив він.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас