Путін не чекає проблем із контрактами на Новий рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін не чекає проблем із контрактами на Новий рік

Енергетика
105
Прем'єр РФ Володимир Путін підтвердив прихильність ідеї об'єднання "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України".
"Я не думаю, що це нікчемна ідея. Навпаки, це не позбавлено сенсу", - сказав російський прем'єр.
В.Путін нагадав, що пропозиція про об'єднання Газпрому і "Нафтогаз України" належить йому.
"Якщо проаналізувати без всяких емоцій, то, звичайно, при об'єднанні НАК буде міноритарним акціонером, але це буде найбільша світова компанія, в якій він буде представлений", - сказав В.Путін.
Він також підкреслив, що в цій компанії "Нафтогаз України" "матиме свій сильний голос, який завжди буде почутий в об'єднаній компанії".
Крім того, заявив прем'єр, "Нафтогаз України" зможе взяти участь "у спільній роботі, у тому числі видобутку".
"Це не позбавлено сенсу", - зазначив В.Путін.
Прем'єр також повідомив, що Росія розвиватиме транспортні можливості для постачань енергоресурсів як по "Південному потоку", так і по "Північному потоку", на схід, північ і південь. "У нас є хороші багатомільярдні плани", - запевнив він.
Наприкінці квітня 2010 року глава російського уряду після зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим вперше запропонував об'єднати "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".
Пізніше президент України Віктор Янукович, коментуючи ідею об'єднання "Нафтогазу України" і "Газпрому", зазначав, що це неможливо на рівних умовах, як хотіла б Україна. Українська сторона не згодна брати участь у такому союзі в ролі міноритарія.
Після заяв України російська сторона відзначала, що на першому етапі об'єднання може проходити в рамках створення спільного підприємства, але лише за умови подальшого об'єднання компаній на наступних етапах.
За останніми заявами "Газпрому", російська компанія готова віддати до СП велике родовище газу в Росії в обмін на активи видобутків і газотранспортну систему України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас