Герман не пропонувала віддати Софію Лаврі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Герман не пропонувала віддати Софію Лаврі

Казна та Політика
160
Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман спростовує повідомлення деяких ЗМІ про нібито її пропозиції приєднати Національний заповідник "Софія Київська" до Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.
Она уточнила, що на засіданні Громадської гуманітарної ради 22 грудня йшлося про те, аби передати Національний заповідник "Софія Київська" під патронат Міністерства культури, оскільки цей заповідник, як і Києво-Печерська лавра, включені до списку ЮНЕСКО під одним реєстраційним номером.
"То чому в Україні Києво-Печерська лавра знаходиться в управлінні Міністерства культури, а "Софія Київська" відноситься до Міністерства регіонального розвитку? Потрібно, аби ці дві святині були під патронатом одного міністерства. Так зручніше їм допомагати, так зручніше робити плани із розвитку, реконструкції, реставрації", - пояснила Герман.
За її словами, інформація про приєднання Національного заповідника "Софія Київська" до Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника - це "спекуляції, спотворена інформація, свідоме або несвідоме введення в оману громадськості".
"Прошу журналістів перевіряти і уточнювати інформацію. Тому що неретельно підготовлена інформація може завдати великої шкоди і справі, і обурити суспільство", - сказала Герман.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас