Інфляція у Німеччині неочікувано прискорилась у грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Німеччині неочікувано прискорилась у грудні

Казна та Політика
115
Зростання споживчих цін у Німеччині, розрахованих за стандартами Європейського Союзу, прискорилось у грудні до 1,9% в річному обчисленні, порівняно із 1,6% місяцем раніше, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на попередні дані Федерального статистичного управління країни.
Аналітики в середньому прогнозували уповільнення темпів інфляції до 1,2%.
Підвищення споживчих цін відносно листопада склало 1,2%, тоді як експерти чекали зниження на 0,9%.
Німецька економіка зростає значно швидше, ніж більшість країн єврозони, що збільшує і без того значний відрив від таких проблемних країн об'єднання, такиз як Греція, Ірландія, Португалії і Іспанія, і ускладнює ситуацію для Європейського центрального банку, якому, з одного боку, необхідно почати згортання стимулюючих заходів, аби ослабити інфляційний тиск в розвинених країнах, а з іншого потрібно продовжувати підтримувати економіку, зберігаючи ставки на рекордно низькому рівні.
"Підвищений інфляційний тиск, ймовірно, буде проблемою, але лише тимчасовою, довгостроковий прогноз залишається хорошим, - зазначає економіст DZ Bank Філіпп Йегер. - В той же час є ризик, що інфляція досягне рівня у 2% в грудні".
ЄЦБ зберігає базову відсоткову ставку на рівні 1% річних з травня 2009 року. Темпи інфляції в єврозоні в листопаді склали 1,9% при пороговому значенні, встановленому ЄЦБ на рівні 2%.
За вересневим прогнозом ЄЦБ, інфляція у єврозоні в 2011 році складе в середньому 1,8%, в 2012 році ціни зростуть в середньому на 1,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас