Нафтові компанії світу планують рекордні витрати на 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові компанії світу планують рекордні витрати на 2011 р.

Енергетика
280
Нафтові компанії світу готують рекордні обсяги витрат наступного року, у тому числі на глибоководні бурові роботи, не дивлячись на аварію у Мексиканській затоці в квітні цього року, котра призвела до наймасштабнішого розливу нафти в історії США, пише The Wall Street Journal.
В цілому підприємства галузі, від величезних державних холдингів до невеликих приватних підприємств, витратять у 2011 році близько півтрильйона доларів на геологорозвідку і видобуток нафти і газу, прогнозують аналітики інвестбанку Barclays Capital.
Вперше за останні роки лідерами зростання стануть західні нафтові концерни, що збільшують витратні статті бюджету швидше, ніж держкорпорації з інших країн.
"Збільшення витрат пов'язане з бажанням виявити нові родовища нафти, упевненістю в збереженні сьогоднішнього рівня цін, а також виходом компаній із рецесійного режиму роботи із зниженими витратами", - вважає один з авторів доповіді Barclays, аналітик ПЕК Джеймс Вест. Крім того, важливим чинником є зростання собівартості геологорозвідки і видобутку.
У доповіді експертів за підсумками опитування 402 компаній галузі прогнозується зростання витрат в 2011 році на 11% в порівнянні з рівнем цього року - до $490 млрд.
Провідні нафтогазові корпорації, включаючи Exxon, Shell, Chevron і BP, збільшать витрати на 16% - до $108,6 млрд. Зокрема Chevron в грудні оголосила про плановане підвищення інвестицій на 29%, у тому числі у великі проекти в Західній Австралії, Південно-Китайському морі і Мексиканській затоці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас