Чавес погрожує США розривом дипломатичних відносин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес погрожує США розривом дипломатичних відносин

Казна та Політика
295
Президент Венесуели Уго Чавес погрожує США розривом дипломатичних відносин. За його словами, він готовий до висилки свого посла з Вашингтона, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Раніше США повідомили, що можуть прийняти цю міру у відповідь на відмову Чавеса прийняти в Каракасі нового американського посла. Президент Венесуели заявляв, що спрямований Білим домом дипломат Ларрі Палмер не буде допущений в країну, так як не поважає її.
Палмер, який, тим не менш, очікує схвалення свого призначення послом в сенаті США, раніше виступав з критикою стану справ у Збройних силах Венесуели і заявляв, що ця країна слугує притулком для колумбійських бойовиків.
"Тепер американський уряд загрожує нам у відповідь заходами. Що ж, хай роблять, що хочуть, але ця людина сюди не приїде", - заявив Чавес.
Посольство США в Каракасі, яке з липня 2010 р. працює без посла, не опублікувало жодної офіційної відповіді.
Нагадаємо, при адміністрації Джорджа Буша відносини між Каракасом і Вашингтоном досягли найбільшої точки падіння. Чавес звинувачував адміністрацію Дж.Буша у підготовці державного перевороту у Венесуелі. 12 вересня 2008 р. венесуельський лідер вислав з Каракаса американського посла Петріка Дадді, звинувативши його у підготовці змови проти себе і шпигунстві, а також одночасно відкликав на батьківщину посла Венесуели в США Бернардо Альвареса. Тоді ж Чавес заявив, що венесуельський посол повернеться до Вашингтона "після приходу до влади в США нової адміністрації".
25 червня 2009 р. уряд Венесуели прийняв рішення повернути свого посла в США. Адміністрація Барака Обами також прийняла рішення повернути посла Патріка Дадді в Каракас.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас