Янукович підписав державний бюджет на 2011 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підписав державний бюджет на 2011 р

Казна та Політика
1528
Президент України Віктор Янукович підписав закон про державний бюджет на 2011 рік і закон про внесення змін до Бюджетного кодексу та інших законодавчих актів, що йде з ним у пакеті.
Як повідомляє прес-служба глави держави, В.Янукович також дав низку доручень у зв'язку з виконанням бюджету та коригуванням ухваленого документа.
Зокрема, президент доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову розробити і внести до парламенту проект закону про внесення змін до чинного законодавства.
Вони мають стосуватися перегляду прожиткового мінімуму для дітей; зарахування до бюджету м. Києва 100% податку на доходи фізичних осіб; віднесення до повноважень Верховної Ради України (Верховної Ради АРК, місцевої ради) погодження рішення Кабінету Міністрів України щодо передачі бюджетних призначень від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого, перерозподілу видатків державного бюджету у випадках, встановлених Бюджетним кодексом України, а також розподілу та перерозподілу обсягу субвенцій та додаткових дотацій з державного бюджету до місцевих бюджетів.
Президент також просить визначити у Кодексі України про надра та законі "Про нафту і газ" вичерпні підстави надання спеціальних дозволів на користування надрами без проведення аукціонів. Зміни також мають забезпечити дотримання прав органів місцевого самоврядування при встановлення в законі України "Про оренду державного та комунального майна" порядку надання нерухомого майна в оренду, яке вони не використовують для здійснення своїх функцій.
Крім того, глава держави доручив обмежити державне регулювання щодо обов'язковості виплати дивідендів до державного бюджету в частині поширення такого регулювання лише на господарські товариства, частка держави у статутному капіталі яких становить 50% та більше, а також господарські товариства, 50% та більше акцій (часток, паїв) яких знаходяться у статутних капіталах інших господарських товариств, акціонером яких є держава і володіє в них контрольним пакетом акцій
В.Янукович доручив прем'єр-міністру М.Азарову та голові Національного банку України Сергію Арбузову розробити і внести до Верховної Ради узгоджений проект закону про внесення змін до закону "Про Національний банк України", спрямований на забезпечення незалежності НБУ при складанні та виконанні кошторису доходів і видатків центрального банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас