Китай у 2011 році продовжить підвищувати відсоткові ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай у 2011 році продовжить підвищувати відсоткові ставки

Казна та Політика
216
Для боротьби з інфляцією в 2011 році Народний банк Китаю продовжить політику підвищення базових відсоткових ставок і резервних вимог для стримання інфляційних процесів у країні, повідомила у вівторок газета "Чжунго чженцюань бао".
"На майбутньому етапі треба буде продовжити комплексне використання таких механізмів як відсоткові ставки і резервні вимоги, регулювання цін вільного ринку", - цитує газета статтю заступника голови китайського Центробанку Ху Сяоляня, опубліковану раніше на сайті НБК.
"Чжунго чжэнцюань бао" повідомила також, що на засіданні комітету монетарної політики НБК підкреслювалось, що "необхідно поставити на ще важливіше місце вирішення проблеми стабілізації рівня споживчих цін".
"Необхідно, аби кредити більше прямували в реальні сектори економіки, зокрема, в сільське господарство, середній і дрібний бізнес і сприяли стратегічному врегулюванню економічної структури", - підкреслили учасники засідання.
Він зазначили також, що "слід продовжити вдосконалення механізму обмінного курсу національної валюти, забезпечити в цілому його стабільність на раціональному збалансованому рівні".
Раніше повідомлялося, що НБК, прагнучи обмежити кредитну експансію і зростання інфляції, підвищив в минулу суботу базові відсоткові ставки на чверть відсоткового пункту.
За повідомленням НБК, ставка із кредитів строком на 12 місяців була підвищена з 5,56% до 5,81% річних, із депозитів на той самий термін - з 2,5% до 2,75%.
Китайський уряд пішов на збільшення відсоткових ставок другий раз за останні три місяці. Експерти пов'язують підвищення вартості кредитів НБК із бажанням уряду обмежити надходження ліквідності, яка стимулює зростання цін на товари, сировину і нерухомість.
У грудні НБК в шостий раз з початку поточного року підвищив резервні вимоги для комерційних банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас