ВВП Франції у III кварталі збільшився на 0,3%, очікувалось підвищення на 0,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Франції у III кварталі збільшився на 0,3%, очікувалось підвищення на 0,4%

Казна та Політика
114
ВВП Франції у третьому кварталі 2010 року виріс на 0,3% , порівняно із попередніми трьома місяцями, свідчать остаточні дані Національного статистичного управління Insee.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, не чекали перегляду показника з оголошених в листопаді 0,4%.
Таким чином, темпи зростання французької економіки сповільнилися в порівнянні з другим кварталом, коли підвищення ВВП склало 0,6% відносно січня-березня.
Зростання ВВП Франції у квітні-червні, порівняно з аналогічним періодом 2009 року склало 1,7%, тоді як експерти не чекали перегляду з оголошених раніше 1,8%.
Зростання ВВП Франції продовжується шостий квартал поспіль.
Как зазначають економісти, сприятливий вплив на розвиток французької економіки як і раніше надає зростання споживчих витрат та експортноорієнтовані галузі промисловості. Однак зміцнення євро, загальне уповільнення темпів зростання світової економіки і скорочення державних витрат в перспективі негативно вплинуть на настрої споживачів і знизять прибутковість зовнішньоторговельних операцій.
В кінці жовтня євро в парі з доларом досяг максимуму з початку року.
Уряд Франції планує наступного року зменшити бюджетний дефіцит до 6% ВВП з 7,7% ВВП цього року. Споживчих частку витрат припадає близько 58% французької економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас