Нафта торгується різноспрямовано на тлі зниження її запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано на тлі зниження її запасів у США

Енергетика
161
Ціни на нафту у вівторок рухаються різноспрямовано на тлі зниження запасів продукту у США, здешевлення долара, а також побоювань гравців ринку з приводу уповільнення зростання економіки Китаю, свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку за станом на 8:57 мск зросла на 0,1 долара, або на 0,1% - до 91,1 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилась на 0,13 долара, або на 0,14% - до 93,72 долара за барель.
Запаси нафти у США за оцінками аналітиків зменшились минулого тижня на 3 млн бареля з 340,7 млн. Міністерство енергетики США 30 грудня оприлюднить офіційні дані відносно запасів нафти.
Долар у понеділок подешевшав відносно євро на побоюваннях гравців ринку про те, що подальше зниження цін на нерухомість в США стане перешкодою на шляху посилення кредитно-грошової політики ФРС США, зокрема, підвищення ставки.
Центробанк Китаю у суботу підвищив ставки із річних кредитів та депозитів у національній валюті з 26 грудня на 0,25 в.п - до 5,81% із річних депозитів, і до 2,75% із кредитів строком на один рік. "Таке відчуття, що посилення кредитної політики Китаю може уповільнити економічне зростання. Це може зменшити попит на нафтопродукти", - заявив президент Cameron Hanover Петер Бейтел.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас