Уряд Білорусії пішов у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Білорусії пішов у відставку

Казна та Політика
875
Уряд Білорусії подав у відставку. Відповідно до ч.3 ст.106 Конституції республіки, Рада міністрів країни 27 грудня 2010 р. прийняла постанову про складання повноважень перед новообраним Президентом Білорусі, повідомляється на офіційному сайті Ради міністрів Білорусі.
Глава держави Олександр Лукашенко прийняв відставку уряду. Новий склад ради міністрів буде сформований найближчим часом.
Нагадаємо, 19 грудня в Республіці Білорусь пройшли президентські вибори, перемогу на яких здобув чинний Президент Білорусії Олександр Лукашенко.
За підсумками виборів О.Лукашенко набрав 79,67% голосів виборців, Андрій Санніков - 2,56%, Григорій Костусєв - 1,97%, Ярослав Романчук - 1,97%, Володимир Некляєв - 1,77%, Олексій Михальович - 1,2%, Віталій Римашевський - 1,1%, Микола Статкевич - 1,04%, Віктор Терещенко - 1,08%, Дмитро Усс - 0,48%. Проти всіх проголосували 6,47% виборців.
Як заявив глава делегації спостерігачів у Мінську Тоні Ллойд, Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) не визнає президентські вибори Білорусі легітимними.
Серед негативних моментів, зафіксованих спостерігачами ОБСЄ, виділяється вечір у день виборів, який був затьмарений масовими заворушеннями. У результаті були затримані практично всі кандидати в президенти, а також сотні активістів, журналістів та представників громадянського суспільства.
В свою чергу, голова Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення референдумів Лідія Єрмошина заявила вчора, що Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, яка організовує місії міжнародного спостереження на виборах, привласнює собі каральні функції. За її словами, спостерігачі почали привласнювати собі такі широкі права, що перетворилися на якийсь аналог комітету держконтролю.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас