Медведєв: Чиновники не повинні коментувати незавершені судові справи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Чиновники не повинні коментувати незавершені судові справи

Казна та Політика
356
Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що ніхто з чиновників не має права висловлюватись із жодної кримінальної справи до оголошення вироку. Медведєв заявив про це в інтерв'ю за підсумками року трьом провідним російським телеканалам, відповідаючи на питання про його ставлення до справи опального олігарха Михайла Ходорковського. "Як президент я думаю наступне: ні президент, ні будь-яка інша посадова особа, яка перебуває на державній службі, не має права висловлювати свою позицію у цій справі (справі Ходорковського, - ред.) або з якоїсь іншої справи до моменту виголошення вироку", цитує агентство слова російського президента.
Агентство AFP нагадує, що лише тиждень тому прем'єр-міністр Росії Володимир Путін, якого багато спостерігачів вважають дійсним керівником в країні, заявив, коментуючи справу Ходорковського, що "злодій повинен сидіти у в'язниці", і порівняв опального олігарха із засудженим американським фінансистом Бернардом Медоффом. Правозахисники розцінили ці слова як тиск на суд.
Адвокат Ходорковського Карина Москаленко у зв'язку зі словами Дмитра Медведєва зазначила, що для її підзахисного склалася подвійна ситуація у зв'язку з різними за змістом заявами президента і Володимира Путіна.
"Виходить, один вищий чиновник, який впливає на розвиток нашої дійсності, висловлюється, інший вищий чиновник заявляє, що утримується від висловів. Той, хто висловлюється, говорить "проти". "За" не висловлюється ніхто. Для мого підзахисного виникає несиметрична ситуація", - констатувала Москаленко.
Між тим посол ФРН в Росії Ульріх Бранденбург заявив, що Німеччина розглядає процес відносно Ходорковського як тест для правової системи в Росії. На думку спостерігачів, російське керівництво у зв'язку з президентськими виборами, що наближаються в 2012 році, бажає усунути від участі в політичному житті 47-річного олігарха-опозиціонера, який все ще володіє значними фінансовими коштами і впливом.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас