Падіння євро забезпечило рекордний прибуток європейським інвесторам в акції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння євро забезпечило рекордний прибуток європейським інвесторам в акції США

Валюта
671
Ослаблення євро в 2010 році мало неоднозначні наслідки для економіки, проте для європейських інвесторів, які вклали гроші в американські акції, воно обернулося рекордним за всю історію єврозони прибутком.
За розрахунками агентства Bloomberg, дохід від інвестицій в євро в акції списку Standard & Poor's 500 склав цього року 23%, що є максимальним значенням показника із введення євро в 1999 році і майже удвічі перевищує доходи у доларовому вираженні (13%).
Доходи від вкладень в євро в японські акції (індекс Nikkei 225) склали цього року 20%, хоча в єнах інвестори отримали збиток в 2,5%.
У середньому, вкладаючи гроші в акції 62 відстежуваних Bloomberg ринків країн, які не входять до єврозони, європейські інвестори забезпечили 29%-й дохід.
Євро подешевшав у парі з доларом на 8,4% з початку року через боргові і бюджетні проблеми Греції, Ірландії та інших країн єврозони. Аналітики чекають, що збереження подібних побоювань у 2011 році призведе до зростання інвестицій за межі Європи.
"Всю увагу, як і раніше, привертають боргові проблеми Європи, і багато клієнтів вважають США першою альтернативою. Цей рік для інвесторів у США з Європи був чудовим", - зазначив керівник бельгійської інвесткомпанії Degroof Fund Management Co. Дірк Паттін.
Падіння євро до долара цього року є максимальним із 2005 року, додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас