Аржевітін: Кошти від МВФ покращили ситуацію в країні, але є і негативні наслідки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аржевітін: Кошти від МВФ покращили ситуацію в країні, але є і негативні наслідки

Казна та Політика
742
Зростання економіки у першому півріччі 2010 року сталось переважно за рахунок інфляційних процесів. Таку думку висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Станіслав Аржевітін.
"Якщо брати статистичні цифри, то дійсно, перше півріччя, там відбувається, в порівнянні з минулим періодом, зростання ВВП, і все таке інше. Але цим цифрам не сильно потрібно радіти, тому що такі красиві цифри переважно за рахунок інфляційних процесів. Тобто і зростання ВВП, і надходження до бюджету - це все в основному за рахунок інфляційних процесів", - сказав нардеп.
Аржевітін зазначив, що в першому півріччі приріст індексу цін виробників склав 30%.
"Це не споживча інфляція, а це індекс цін виробників. Так от приріст на 30% збільшився, і це автоматично поліпшило всю картинку, грубо кажучи на 30%. Але це за рахунок нереального виробництва, а за рахунок інфляційних процесів", - додав він. Нардеп вважає, що кошти від МВФ поліпшили ситуацію в країні, але і вони мають свої негативні наслідки.
"А те, що ми від МВФ отримали кошти, звичайно, вони поліпшили ситуацію і золотовалютні резерви центрального банку, але це все штучні вливання, вони мають ще і негативні наслідки, у тому числі і наступного року", - сказав Аржевітін.
Нардеп не вважає, що Україна вже подолала пік економічної кризи.
"Я б не сказав, що ми здолали пік системно. У деяких показниках так, в деяких тенденціях так ... Якщо поглянути по структурі - те реально нічого не змінилось", - підкреслив політик.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас