США спростили процедуру арешту злочинно нажитих іноземних активів... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США спростили процедуру арешту злочинно нажитих іноземних активів...

Казна та Політика
337
Президент США Барак Обама підписав закон, що спрощує процедуру замороження іноземних активів на території країни, отриманих злочинним шляхом, говориться у повідомленні, оприлюдненому одним із авторів законопроекту, сенатором Шелдоном Уайтхаусом.
Федеральний закон (Preserving Foreign Criminal Assets for Forfeiture Act) допоможе зменшити обсяг коштів, якими міжнародна злочинність користується у своїх цілях, наголошується у повідомленні. Він також сприятиме тому, аби інші країни надавали підтримку Сполученим Штатам в питаннях повернення активів американських правопорушників, що зберігаються за кордоном.
Уряд Сполучених Штатів уповноважений надавати допомогу іноземним державам, які добиваються виконання прийнятих національними судовими інстанціями рішень про стягнення майна і активів, наприклад, за рахунок арешту кошти, виручених в результаті міжнародних афер, наркотрафіку, легалізації злочинних доходів, говориться у повідомленні.
В теперішній час арешт не може бути накладений на сумнівні активи в судовому порядку у США до тих пір, поки іноземний суд не винесе ухвалу про стягнення. Відповідно, до цього моменту у власників активів завжди є час, аби їх заховати і вивести за межі Сполучених Штатів.
Принятый закон направлений на вирішення цієї проблеми: суди в США отримують право заарештовувати активи, не чекаючи остаточних вирішень іноземних інстанцій, вже під час розгляду ними питання про стягнення.
Таким чином, різниця між іноземними активами, отриманими злочинним шляхом, і американськими нівелюється - відносно них починають діяти одні правила.
"Цей закон гарантуватиме, що зарубіжні злочинці не зможуть уникнути відповідальності, перевівши свої активи за межі дії закону", - наводяться у повідомленні слова сенатора Уайтхауса.
Раніше в грудні даний законопроект був схвалений в обох палатах Конгресу США.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас