Як депутати відгуляли корпоратив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як депутати відгуляли корпоратив

Казна та Політика
2530
Новорічні корпоративи бувають не тільки у простих смертних. У позаминулий четвер керівництво Партії регіонів вирішило привітати депутатів від коаліції з наступаючими святами: фуршет влаштували у партійному центрі, розташованому у столичному кінотеатрі "Зоряний".
Про свято депутатів сповістили заздалегідь. Подейкують, що навіть неймовірно швидке ухвалення проекту Госбюджета-2011 було пов'язано саме із вечірнім застіллям.
Серед гостей, присутніх на банкеті, були Микола Азаров, Володимир Литвин, Петро Симоненко і деякі міністри. Запросили всіх депутатів, що входять до коаліції, і деяких "перебіжчиків" з лав Блоку Тимошенко.
- А ось Віктор Янукович не прийшов. На превеликий жаль - або ж на щастя, - в нього багато роботи, - розповів депутат від Партії регіонів Ельбрус Тедеєв. - Повинен сказати, що ми всі були дуже втомленими - як-ніяк кінець робочого тижня, тому всі святкування завершилося протягом години.
Дрес-коду на депутатській вечірці не було, тому гості прийшли в звичайних робочих костюмах. Деякі навіть взяли із собою дружин. А що стосується частування, то організатори свята вирішили обійтися без непотрібного пафосу, влаштувавши звичайний фуршет. Гостей годували бутербродами і канапе, пригощали шампанським.
Цікаво, що найбільше депутатам бажали в наступному році мудрості.
- Нам бажали, щоб люди, які виробляють метал, видобувають вугілля, вирощують хліб, у наступному році мали достаток і достаток. А раз забезпечувати його законодавчо буде Рада, то нам, депутатам, бажали мудрості, - розповів один із депутатів.
Наостанок врятували птахів
А ось наступний робочий день парламентаріям дався нелегко. На останньому перед новорічними святами засіданні депутати відверто працювали упівсили. І навіть не встигли осилити все заплановане на цей день, обмежившись кількома поправками, а також доповіддю віце-прем'єра і "соціального" міністра Сергія Тігіпка про пенсійну реформу.
- Припускаємо, що весь січень і лютий ми будемо проводити зустрічі з фахівцями, представниками різних категорій і професій. 16 лютого слухання, після цього - перше і друге читання. Я переконаний, що за два місяці ми зможемо почути людей, - розповів депутатам про свої плани на початок наступного року Сергій Тігіпко.
Правда, гостре для населення питання парламентар не сильно зачепив, а БЮТ-"Батьківщина" і НУ-НС взагалі через який час залишили парламентські стіни.
- Ми наполягаємо на розслідуванні справи, покаранні винних у побитті депутатів від нашої фракції 16 числа, - пояснив причину демаршу нардеп від Блоку Тимошенко Сергій Соболєв.
Не досидів до кінця і спікер. Відкривши засідання, він пішов молитися разом з Віктором Януковичем та Миколою Азаровим - вчора представники влади взяли участь у спільному молебні з нагоди завершення року.
На час відсутності Володимира Литвина в парламенті замінив Адам Мартинюк. Примітно, останнім законопроектом цього року стала зміна до Закону "Про тваринний світ". Мова йде про збереження видів диких птахів. Автори запропонували дозволити вченим проводити наукові дослідження над пернатими. Депутати це право їм дали. Після чого Адам Мартинюк підвів риску під засіданням, та й 2010 роком у цілому, привітавши депутатів зі святами.
- Сподіваюся на плідну роботу в 2011 році, щоб ніщо нам не завадило і ми готувалися до майбутніх виборів в 2012 році, - резюмував віце-спікер.
До речі, в числі інших "на потім" депутати перенесли і дострокове припинення повноважень колег-сумісників. Не виключено, що відбирати їх мандати Рада буде на наступному засіданні 11 січня.
Тарас Козуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас