Річний обсяг видобутку нафти та гузу із морських родовищ Китаю перевищів 50 млн т — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річний обсяг видобутку нафти та гузу із морських родовищ Китаю перевищів 50 млн т

Енергетика
247
Обсяг видобутку нафти і газу із морських родовищ Китаю в 2010 році вперше в історії країни склав більше 50 млн тонн. Про це повідомляє Синьхуа із посиланням на Китайську генеральну компанію з експлуатації морських нафтових ресурсів.
Зараз у Китаї налічується більше 80 морських нафтових і газових родовищ, які розташовані в Жовтому, Південно-Китайському і Східно-Китайському морях.
На кінець 2008 року Китайська генеральна компанія з експлуатації морських нафтових ресурсів встановила співпрацю із 77 компаніями 21 країни світу, загальний обсяг притягнених нею іноземних інвестицій перевищив 10 млрд доларів.
Як повідомили в компанії, в даний час Китай вже опанував технології розвідки і видобутку родовищ нафти і газу при глибині моря до 300 м і здатний виробляти все необхідне для цього устаткування, він також почав виконувати роботи із розвідки і видобутку із родовищ при глибинах моря до 1,5 тис м, і готовий бурити свердловини при глибині моря до 3 тис м.
Наразі залежність Китаю від імпортної нафти вже перевищила 50%. У зв'язку з цим морські родовища стануть одним з основних джерел енергії для країни у майбутньому, вважає представник Китайської генеральної компанії з експлуатації морських нафтових ресурсів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас