Арабськы країни пов'язують високы цыни на нафту із похолоданням у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арабськы країни пов'язують високы цыни на нафту із похолоданням у Європі

Енергетика
272
Арабськы країни зв'язали високі ціни на нафту з похолоданням у Європі і не чекають подолання цінового бар'єру в 100 дол за барель. Про це заявив єгипетський міністр нафти Самех Фахмі на нараді Ради міністрів Організації арабських країн-експортерів нафти (ОАПЕК) за участю міністрів нафти та енергетики Саудівської Аравії, Катара, Кувейту, Лівії, Алжиру, Об'єднаних Арабських Еміратів, Сирії, Іраку, Бахрейна та Єгипту.
"Високі ціни на вуглеводні, що досягають 95 дол за барель, стали результатом підвищеного попиту на паливо для котельних у зв'язку з різким похолоданням в країнах Європи", - сказав він після закритого засідання, присвяченого оцінці ситуації на світовому ринку і прогнозам очікуваного попиту і пропозиції на "чорне золото" у наступному роцы. Міністри чекають, що після сезонного підвищення ціни знов опустяться.
Як зазначив у зв'язку з цим віце-прем'єр, міністр енергетики і промисловості Катара Абдалла бен Хамад аль-Атийя, після спаду хвилі холодів очікується повернення цінового коридору на нафту на колишній рівень, передає ИТАР-ТАСС.
На минулому тижны ціна барреля нафти на найбільшій нью-йоркській товарній біржі досягла $91,51, що стало ціновим максимумом за останніх 26 місяців. На Лондонській нафтовій біржі барель суміші Brent досяг до моменту закриття тижневої сесії 94,13 дол.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас