Мубарак: Зростання економіки Єгипту в найближчі п'ять років складе 8% щорічно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мубарак: Зростання економіки Єгипту в найближчі п'ять років складе 8% щорічно

Казна та Політика
126
Зростання економіки Єгипту в найближчі п'ять років складе 8% щорічно, заявив президент країни Хосні Мубарак, виступаючи на щорічному з'їзді очолюваної ним Національно-демократичної партії. Під час виступу він озвучив свою економічну програму, покликану вирішити головні проблеми Єгипту, у тому числі позбавлення від критичного рівня бідності, передає РБК з посиланням на Associated Press.
З'їзд партії Х.Мубарака відбувався невдовзі по перемозі на нещодавно проведених парламентських виборах, на яких Національно-демократичній партії було віддано 90% голосів виборців.
Темпи економічного зростання Єгипту протягом трьох останніх докризових років становили 7%. Уряд країни очікує, що зростання за підсумками 2010-2011 фінансового року, який завершиться 30 червня 2011 р., складе 6%. Незважаючи на активне зростання єгипетської економіки, підвищення сировинних цін і низький рівень заробітних плат викликали в країні хвилю протестів влітку цього року. Під час свого виступу на з'їзді Х.Мубарак спробував розрадити: "Скажіть тим, хто не скуштував плодів росту та розвитку, що вони на черзі. Вселяйте надію".
Тим не менш, як і раніше неясно, чи буде 82-річний президент балотуватися на майбутніх президентських виборах 2011 р. У разі перемоги він посяде президентське крісло вже вшосте поспіль. Одночасно в місцевих ЗМІ посилено мусуються чутки про можливий відхід нинішнього глави держави на спокій і висунення ним як наступника на посту президента свого сина - Гамаля Мубарака, вплив якого в партії батька постійно зростає. Виступаючи на партійному з'їзді, Х.Мубарак, однак, відкинув таку можливість.
Хосні Мубарак править Єгиптом від 1981 р., автоматично ставши президентом після загибелі свого попередника Анвара Садата від рук терористів під час військового параду. У той час Х.Мубарак посівдав пост віце-президента.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас