Російські атомники купили завод в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські атомники купили завод в Україні

Енергетика
1080
ВАТ "Атоменергомаш", яке входить до державної корпорації "Росатом", закрило операцію з придбання контрольного пакету акцій кіпрської компанії EMSS Holdings, що володіє 92,7% акцій українського ВАТ "Енергомашспецсталь". Про це повідомило джерело в "Росатомі".
Тим самим "Росатом" зможе розвивати на базі заводу виробництво таких ключових елементів, як корпусне обладнання реакторів, єдиним виробником якого в Росії поки є ВАТ "Іжорські заводи" (входить до групи ОМЗ). Створення аналогічного заводу "з нуля", за його оцінкою, "було б нереальним і обійшлося в мільярди доларів".
Як зазначило джерело, купівля заводу дозволить впровадити на ньому технології "Росатому" і зробити його конкурентоспроможним. "Передати свої ноу-хау чужому заводу ми не ризикнемо", - підкреслив він.
При цьому, за його словами, демонополізація Іжорських заводів дозволить значно знизити вартість корпусного обладнання для реакторів, виробництво якого не лише є дорогим, але й займає тривалий період - 2-3 роки. "Тепер ми зможемо передати заводу частина замовлень і знати, що вони будуть виконані", - додало джерело.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас