АМКУ порушив справу за ознаками зловживання "Лівелою" монопольним становищем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив справу за ознаками зловживання "Лівелою" монопольним становищем

Казна та Політика
286
Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу за ознаками зловживання компанією "Лівела" монопольним становищем при імпорті нафтопродуктів, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі АМКУ.
"Монопольне становище було набуто внаслідок судових рішень, якими "Лівелі" було надано право постачати ці нафтопродукти без сплати податків і зборів. І для виправлення цієї ситуації необхідні також зусилля правоохоронних та контролюючих органів з оскарження цих судових рішень", - підкреслили в АМКУ.
Як повідомлялося, на початку грудня президент Віктор Янукович доручив АМКУ розібратися з ситуацією навколо безподаткового ввезення нафтопродуктів у країну.
Держмитслужба з середини серпня поточного року почала оформлення партій світлих нафтопродуктів, що ввозяться компанією "Лівела", без стягнення акцизного збору та ПДВ, що було здійснено після низки судових рішень на користь компанії.
За даними науково-технічного центру "Психея" (Київ), в кінці жовтня "Лівела" приступила і до "імпорту" бензину виробництва ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.).
За даними консалтингової групи "А-95" (Київ), частка безподаткового імпорту "Лівелою" вже перевищила 50% загального обсягу ввезеного в країну палива.
Меморандум між Україною та Міжнародним валютним фондом від 16 липня 2010 містить норму про припинення країною сумнівних схем імпорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас