Кувейт: Світові ціни на нафту навряд чи вильно перевищать 100 дол за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кувейт: Світові ціни на нафту навряд чи вильно перевищать 100 дол за барель

Енергетика
133
Світові ціни на нафту в 2011 році навряд чи сильно перевищать бар'єр в $100 за барель, вважає міністр нафти Кувейту шейх Ахмед аль-Абдалла ас-Сабах.
В інтерв'ю кувейтському агентству KUNA напередодні засідання міністрів нафтової промисловості арабських країн-членів Організації арабських країн-експортерів нафти (ОАПЕК) в Каїрі він заявив: "Світові ціни в 2011 році не сильно перевищать 100 доларів за барель".
За його словами, ціновий діапазон у 2010 році від 70 до 80 доларів за барель, що розширився до 90 доларів до кінця року, задовольняв як виробників так і споживачів". "Не було (протягом року ) ні неприйнятного зростання цін, ні їх неприйнятного падіння", - підкреслив міністр.
Шейх Ахмед аль-Абдалла ас-Сабах заявив, що в разі, якщо західні держави будуть готові почати дискусію із державами-виробниками нафти з приводу цін, то ті, у свою чергу, будуть готові обговорювати ціни на товари, які виробляє і експортує Захід.
Торкаючись порядку денного засідання міністрів, що відкривається у суботу в Каїрі, кувейтський представник повідомив, що до нього внесені питання, пов'язані із бюджетом ОАПЕК, зовнішньоекономічною діяльністю, науково-дослідною діяльністю.
Одним із питань стане також обрання генерального секретаря ОАПЕК, посаду якого в даний час займає представник Кувейту. Шейх Ахмед аль-Абдалла ас-Сабах висловив сподівання, що він буде переобраний на новий термін з лютого 2011 року, відзначивши при цьому, що держави-члени організації, схоже, підтримають це рішення.
До організації ОАПЕК входять 11 арабських держав Північної Африки і Близького Сходу, 7 з яких є членами ОПЕК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас