Проти екс-службовців Кабміну порушено справу із залучення кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти екс-службовців Кабміну порушено справу із залучення кредиту

Казна та Політика
528
Генеральною прокуратурою України проводиться досудове слідство у кримінальній справі, порушеній за фактами зловживання службовим становищем службовими особами колишнього Кабінету Міністрів України, Державної митної служби України, а також про видання протиправного рішення про зміну доходів бюджету, за ч.ч. 2, 3 ст. 364 і ч. 2 ст. 211 КК України. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.
Встановлено, що службовими особами Кабінету Міністрів України в 2009 році із численними і грубими порушеннями вимог чинного законодавства ініційовано і організовано залучення Міністерством охорони здоров'я України кредиту на суму 100 млн. євро під державні гарантії, за кошти якого куплено 1000 вантажопасажирських автомобілів Ореl Combo під виглядом автомобілів швидкої медичної допомоги. При цьому за користування кредитом Україна повинна буде додатково виплатити 43, 4 млн євро.
Закуплені автомобілі не належать до жодного із зареєстрованих класів автомобілів швидкої медичної допомоги і не є спеціалізованим транспортом, а їх вартість завищена на 47, 8 млн. грн. (що більше ніж на 35% перевищує вартість аналогічних авто в Україні в роздрібі).
У подальшому Кабінетом Міністрів України всупереч вимогам чинного законодавства звільнені від сплати у встановлені законами терміни операції із митного оформлення даних автомобілів, унаслідок чого до бюджету не надійшло 46 млн грн.
Завезені автомобілі використовувалися у передвиборчій кампанії кандидата на посаду президента України Юлії Тимошенко шляхом розміщення на них напису "Програма уряду Тимошенко" та інших агітаційних написів, їх розподіли по сільських установах охорони здоров'я за сертифікатами з підписом безпосередньо колишнього Прем'єр-міністра Україна Юлії Тимошенко через регіональну мережу осередків Блоку Юлії Тимошенко, а також під час агітаційних заходів з її участю і широкого інформування про це.
За результатами розслідування справи буде дана належна правова оцінка діям всіх причетних до злочинів посадових осіб.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас