"Газпром" у 2011 році знизить на 15% ціну газу для Естонії та Латвії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" у 2011 році знизить на 15% ціну газу для Естонії та Латвії

Енергетика
223
ВАТ "Газпром" знизив на 15% ціну на газ на 2011 рік для Естонії і Латвії, які узяли на себе зобов'язання збільшити закупівлю газу до докризових обсягів. Про це повідомив у п'ятницю журналістам заступник голови правління російського газового холдингу Валерій Голубєв, передає РИА "Новости".
"Ціни на газ для Латвії будуть знижені, оскільки вони узяли на себе зобов'язання відновити вжиток на рівні 2007 року. Це питання вирішене повністю. Також позитивне рішення прийняте відносно Естонії", - сказав В.Голубєв.
Водночас, за його словами, для Литви ціни в 2011 році знижені не будуть. "Відносно Литви рішення зі зниження ціни не досягнуте... Немає підстав зниження цін для Литви", - заявив В.Голубєв.
Також він зазначив, що принцип ціноутворення постачань російського газу до Білорусі буде переглянутий з 2012 року, при вживанні нової формули ціна може знизитися на 15%.
"Оскільки Білорусь увійшла до єдиного Митного союзу і Єдиного економічного простору, контракти на 2012 рік укладатимуться на інших принципах. Як базова братиметься середньоєвропейська ціна на газ мінус митні збори і вартість транзиту", - сказав В.Голубєв.
Він додав, що якщо брати за основу ціну на газ 2011 року, яка складе для Білорусі 230 доларів за тисячу кубометрів, то за новою формулою ціни "газ би коштував на 30 доларів дешевше".
За словами В.Голубєва, в 2011 році "Газпром" не знижуватиме ціну на газ для Білорусі, оскільки, згідно з укладеним контрактом, "Газпром" свої зобов'язання виконав, розміри комерційної націнки врегульовані".
Він зазначив, що відносно Білорусі в даний час діє стовідсоткова формула ціни на газ строком на чотири роки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас