АМКУ зобов'язав 18 нафтотрейдерів утриматись від необгрунтованого підвищення цін на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов'язав 18 нафтотрейдерів утриматись від необгрунтованого підвищення цін на нафтопродукти

Енергетика
411
Антимонопольний комітет зобов'язав 18 найбільших нафтотрейдерів не допускати необгрунтованого синхронного підвищення роздрібних цін на бензини і дизельне паливо. Про це повідомила прес-служба АМКУ.
Про результати розгляду вимог комітету підприємства повинні повідомити до 1 січня 2011.
Вимоги висунуто на підставі інформації, отриманої від Міністерства енергетики і вугільної промисловості.
Вимоги стосуються компаній "Континент НафтоТрейд" (бренд WOG), "Торговий дім "Континиум-Галичина" (WOG), "Лукойл-Україна", спільного підприємства "Кершер" (бренди "ТНК" і ВР), концерну "Галнафтогаз" ("ОККО"), приватного підприємства "Окко нафтопродукт ", компаній "ТНК-ВР Коммерс", "Укрнафта", "Альянс Холдинг" (Shell), "УТН-восток ", "Веста-сервіс", "ТЕС", "ТЕС-Авто", "ФАКТ-Т", "Атан-Крим", "Паралель-М ЛТД", "ТЕК "Современник" і компанії "Дюн".
За наявними даним комітету, протягом листопада-грудня 2010 року середні ціни на паливо на АЗС майже у всіх регіонах країни зросли на 50-60 коп/літр.
"Таке підвищення вартості пального не лише перевищило верхній рівень "цінового коридору", розрахованого експертно-аналітичною групою, але і значно випередило темпи подорожчання нафтопродуктів на міжнародних ринках", - говориться у повідомленні.
За висновками фахівців АМКУ, синхронна поведінка нафтотрейдерів відносно підвищення цін на бензини і дизельне паливо має ознаки антиконкурентних погоджених дій.
Як повідомлялося, з 2011 року, згідно з прийнятим Податковим кодексом, акциз на бензин збільшується на 37,9% до 182євро/тонна.
Міністерство палива та енергетики ініціює введення мита на імпорт нафтопродуктів у розмірі менше 120 євро/тонна для підтримки вітчизняної нафтопереробної галузі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас