У Києві прийшли в непридатність 50% тепломереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві прийшли в непридатність 50% тепломереж

Енергетика
173
За інформацією Головного управління енергетики, енергоефективності та енергозбереження Київської міської державної адміністрації, понад 50% обладнання і трубопроводів теплових мереж Києва відпрацювали свій нормативний ресурс і потребують заміни. Близько 90% теплових мереж прокладені за застарілими технологіями, що призводить до збільшення кількості аварійних ситуацій, повідомляє прес-служба КМДА.
На теплових джерелах встановлено обладнання, що знаходиться в експлуатації більше 50 років. Більше 25 років експлуатуються і 70% теплових пунктів міста.
Незадовільний стан трубопроводів і обладнання теплових мереж, які належать до комунальної власності територіальної громади міста та перебувають у володінні "Київенерго" призводить до того, що надійність централізованого теплопостачання столиці щороку знижується.
Протягом останніх років спостерігається чітка динаміка зростання кількості пошкоджень і, відповідно, обсягу робіт з їх усунення. АК "Київенерго" щорічно перекладає близько 28 кілометрів теплових мереж, однак для стабільного централізованого теплопостачання цього недостатньо.
Незадовільний технічний стан складових систем теплопостачання (магістральні та розподільні теплові мережі, абонентські мережі, обладнання систем теплопостачання будівель) засвідчено зростанням витрат мережної води на підживлення, що перевищує можливості водопідготовчих установок теплових джерел, що призводить до вимушеного зниження тиску в магістралях. Через це порушується гідравлічний режим систем опалення житлових будинків.
Для запобігання надзвичайних ситуацій та забезпечення сталого теплопостачання столиці, міська влада вже в наступному році почне вибіркову заміну (перекладку) аварійних ділянок теплових мереж, виконавши капітальний ремонт трубопроводів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас