Парламент України має намір удосконалити процедуру банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України має намір удосконалити процедуру банкрутства

Казна та Політика
141
Верховна Рада прийняла в першому читанні закон, який удосконалює процедуру банкрутства.
За законопроект у першому читанні про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедур банкрутства в четвер проголосували 226 народних депутатів з 280 зареєстрованих у сесійній залі.
Зокрема, законопроектом встановлюється, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство у разі неподання в місячний термін кредитором, за заявою якого розпочато провадження у справі про банкрутство, доказів, що стосуються оприлюднення повідомлення про початок провадження у справі про банкрутство.
Законопроектом також визначено термін для оскарження рішення суду про визнання або невизнання вимог кредиторів, протягом якого до суду мають надійти всі апеляційні скарги, які будуть направлені для розгляду апеляційною інстанцією.
Крім того, в законопроекті передбачається, що оскарження рішення суду в першій інстанції не зупиняє провадження у справі про банкрутство.
Документ також визначає термін на проведення процедури розпорядження майном боржника в 12 місяців.
Передбачається також можливість переходу з процедури розпорядження майном у санацію тільки при наявності плану санації. У разі відсутності такого плану має прийматися рішення про введення процедури ліквідації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас