Німеччина запропонує створити європейський МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина запропонує створити європейський МВФ

Казна та Політика
168
Німеччина запропонує створити щось на зразок європейського монетарного фонду.
Про це повідомляє сьогодні французька "Le Monde" із посиланням на німецьку "Süddeutsche Zeitung".
Цей новий "незалежний" інститут повинен доповнити Європейський центральний банк.
За інформацією, наданою у робочому документі, про який пише "Süddeutsche Zeitung", новий фонд носитиме назву "Європейський фонд стабільності, зростання та інвестицій", проте за своєю діяльністю буде дуже схожий на Міжнародний валютний фонд.
Передбачається, що новий європейський фонд зможе надавати термінову допомогу країнам-членам зони євро в обмін на жорсткі економічні умови.
Країни, які будуть просити кредит у фонду, передаватимуть йому у вигляді гарантій золотовалютні резерви або облігації.
При цьому німецька пропозиція передбачає, що фонд повинен мати необмежені можливості рефінансування для захисту зони євро.
Як відзначає "Le Monde", Нідерланди, Фінляндія та Ірландія також виступили із пропозиціями із можливого створення такого фонду у ЄС.
Видання також зазначає, що позиція Франції на сьогодні істотно відрізняється від позиції Німеччини. Так, Франція, зокрема, пропонує створити своєрідний "економічний уряд" країн-членів зони євро, який міг би заблокувати будь-яке рішення національних урядів, яке може негативно вплинути на інші країни-члени зони євро.
Міністри фінансів країн-членів ЄС обговорять подальші дії із підтримки стабільності євро на засіданні у середині січня майбутнього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас