Польща попросила у МВФ додаткові 8 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща попросила у МВФ додаткові 8 млрд доларів

Казна та Політика
366
Уряд Польщі звернувся до Міжнародного валютного фонду з проханням розширити країні кредитну лінію на 8 млрд доларів - приблизно до 29 млрд. Про це повідомляється в офіційному прес-релізі МВФ. У ньому також наголошується, що перший заступник директора фонду Джон Ліпськи підтримав ініціативу польського уряду.
МВФ погодився видати Польщі кредит більш ніж на 20 млрд доларів у травні 2009 року. Країна скористалася так званою "гнучкою кредитною лінією", яка доступна лише для країн із хорошими економічними показниками. Подібна кредитна лінія не обмежена за сумою коштів, що виділяються, і не передбачає додаткових умов при їх отриманні.
Кредит Польщі призначався для збільшення валютних резервів країни і зберігався у польському Центробанку. Основною метою отримання коштів було посилення довіри інвесторів до польської економіки.
У 2009 році Польща єдина серед держав Євросоюзу змогла уникнути рецесії, зазначає AFP. Проте уряду країни доводиться боротися з істотним дефіцитом бюджету, який у поточному році може скласти майже 8% ВВП.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас