Катеринчук прогнозує звернення депутатів до КС із проханням оцінити конституційність держбюджету-2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катеринчук прогнозує звернення депутатів до КС із проханням оцінити конституційність держбюджету-2011

Казна та Політика
231
Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - народна самооборона" Микола Катеринчук прогнозує звернення депутатів до Конституційного Суду з проханням оцінити конституційність державного бюджету на 2011 рік.
Про це говориться у повідомленні прес-служби Європейської партії, лідером якої є Катеринчук.
"Закон України "Про державний бюджет на 2011 рік" містить низку антиконституційних норм, які, безумовно, будуть оскаржені у Конституційному Суді України", - зазначив депутат.
На його думку, незаконним є надання права Кабінету Міністрів самостійно збільшувати обсяг коштів від зовнішніх (внутрішніх) джерел фінансування іншого типу з відповідною корекцією граничного об'єму державного боргу (стаття 8), встановлювати умови надання державних гарантій (стаття 9), затверджувати переліки об'єктів будівництва, реконструкції і капітального ремонту автомобільних доріг і обсягів бюджетних коштів в розрізі адміністративно-територіальних одиниць (стаття 29).
Крім цього, він вважає незаконним надані уряду права здійснювати випуск облігацій внутрішньої державної позики із подальшим придбанням у державну власність в обмін на ці облігації акцій додаткової емісії Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" (стаття 31), купувати акції банків, надавати їм фінансову допомогу, проводити заходи щодо приватизації банків (стаття 33).
"Іншими словами - віднині всьому голова Кабмін, який в ручному режимі вирішуватиме, що у кого купувати і кому віддавати, без будь-яких узгоджень із Верховною Радою", - зазначив Катеринчук.
Він також підкреслив, що, на думку Європейської партії, ці норми мають бути скасовані Конституційним Судом і партія готує відповідне подання.
Як повідомляло агентство, в четвер Рада прийняла державний бюджет на 2011 рік із доходами 281,465 млрд гривень і витратами 321,921 млрд гривень
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас