В Австрії 84-річний герой війни сяде до в'язниці за брехню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австрії 84-річний герой війни сяде до в'язниці за брехню

Казна та Політика
724
Голова державного об'єднання військовополонених Австралії, 84-річний Артур "Рекс" Крейн, який обіймав цю посаду завдяки своїй репутації героя Другої світової війни, був напередодні узятий під варту за звинуваченням у шахрайстві, повідомляють австралійські ЗМІ.
Протягом багатьох років Крейн отримував армійську пенсію, як колишній військовополонений, але, як з'ясувалося, без будь-яких підстав. "Герой", який вважався наймолодшим австралійцем, який воював у Другу світову, на допиті зізнався, що ніколи в житті не був в армії, не носив військову форму, і ніколи під час війни не залишав свій будинок в Аделаїді.
Його розповіді про те, як він воював з японцями на території Малайзії, про знущання охоронців у сингапурській в'язниці - він вигадав, посилаючись на факти з історичної літератури.
Із 1998 року Крейн отримав сотні тисяч австралійських доларів виплати як колишній військовослужбовець. Австралійський суд засудив шахрая до чотирьох років тюремного строку, проте, зважаючи на похилий вік злочинця, термін було зменшено до шести місяців.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас