Тігіпко: Уряд підготував проект нового Митного кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Уряд підготував проект нового Митного кодексу

Казна та Політика
1288
Кабінет міністрів України вже підготував новий Митний кодекс. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Уряд спільно з підприємцями підготував проект нового Митного кодексу. І вже найближчим часом почнеться його обговорення. Що стосується перших тез нового кодексу, то дуже багато процедур будуть спрощені. Наприклад, митник не буде визначати митну вартість, коли товар вже прибув на територію України. І якщо ми цього не змінимо, це боляче вдарить по всіх ", - стверджує Сергій Тігіпко.
Нагадаємо, 29 жовтня ц.р. Тігіпко заявляв, що проект Митного кодексу планується представити на розгляд до Кабінету міністрів України у другій половині листопада.
"...Ми проведемо нараду з групою розробників і в той же день розішлемо цей кодекс спеціалістів (митникам і бізнес-середовищу), після чого будуть дискусії. Для них, на мою думку, нам потрібно 2-3 тижні, після цього ми винесемо його на засідання в Кабмін, і після цього до Верховної Ради, то є всі підстави мати кодекс до нового року, якщо ні - то відразу після нового року, в перші місяці 2011 р.", - сказав Тігіпко.
Говорячи про основні аспекти Митного кодексу, віце-прем'єр-міністр підкреслив: "Має бути два закони: про єдиний митний тариф і Митний кодекс. Нам потрібні максимально прямі норми, що дозволяють мінімізувати контакти бізнесу і адміністрації митниці. Також нам потрібна максимально прозора процедура встановлення митної вартості".
Також 29 жовтня ц.р. керівник Держмитслужби України Ігор Калетник повідомив, що Держмитслужба розробила зміни до Митного кодексу з урахуванням митного досвіду 18 країн Європи та СНД.
За словами Калетника, сьогодні комітетом ВР з питань митної та податкової політики за участю фахівців митної служби розробляються зміни до існуючого Митного кодексу, який розроблявся протягом останніх 4 міс.
"Прийняття нового кодексу продиктоване необхідністю приведення його у відповідність до Міжнародної конвенції про спрощення та організації митних процедур Кіотської конвенції та рекомендацій Всесвітньої митної організації. Новий Митний кодекс закріплює на законодавчому рівні використання електронного декларування, проведення митного контролю шляхом аудиту, побудову системи управління ризиками", - підкреслив. Калетник.
Нагадаємо, 27 жовтня Тігіпко заявляв, що уряд планує прийняти новий Митний кодекс до 1 січня 2011 р. За його словами, зараз до Митного кодексу вносяться зміни, які пропонує бізнес.
Відзначимо, в кінці травня ц.р. Кабмін України затвердив план першочергових заходів щодо інтеграції України в ЄС на 2010 р.
Зокрема, Кабмін доручив Держмитслужбі з метою покращення доступу товарів на ринок Європейського союзу забезпечити супроводження у Верховній Раді України проекту закону України про внесення змін до Митного кодексу України (нова редакція).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас