МВФ виділив Україні другий транш кредиту в розмірі близько 1,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ виділив Україні другий транш кредиту в розмірі близько 1,5 млрд дол.

Кредит&Депозит
1165
Міжнародний валютний фонд (МВФ) сьогодні у Вашингтоні розглянув питання про перший перегляд кредитної програми stand-by для України і надання другого траншу кредиту. Про це йдеться на офіційному сайті МВФ .
Зокрема, рада директорів ухвалила рішення виділити Україні другий транш кредиту в обсязі 1 млрд SDR, що складає близько 1,5 млрд дол.
З часу отримання першого траншу кредиту в 15,15 млрд дол. МВФ у серпні цього року український уряд підвищив ціни на газ, а також скасував мораторій на застосування пені на заборгованість по послугах житлово-комунального сектора. У Кабінеті міністрів України погодили питання пенсійної реформи. Таких кроків вимагали в МВФ.
Раніше, 17 листопада, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що рада директорів МВФ до кінця року може розглянути питання про виділення Україні траншу в розмірі 1,6 млрд дол. М.Азаров підкреслив, що, за словами Т.Арванітіса, "місія МВФ досягла розуміння на рівні експертів з представниками органів влади про завершення першого періоду програми".
Нагадаємо, 16 листопада ц.р. керівник місії МВФ в Україні Танос Арванітіс заявив, що місія МВФ погодила на рівні експертів питання про перший перегляд програми з України в рамках угоди stand-by.
Т.Арванітіс оприлюднив таку заяву: "Місія МВФ досягла згоди на рівні експертів з представниками органів влади з питання про завершення першого перегляду програми в рамках угоди stand-by. Очікується, що після виконання українською стороною відповідних заходів, Рада директорів до кінця року розгляне питання про завершення перегляду програми. Результатом завершення перегляду програми Радою директорів МВФ стане виділення траншу в розмірі 1 млрд СДР (близько 1,6 млрд дол.), з яких 1 млрд дол. надійде на підтримку бюджету".
Зазначимо, 14 листопада, Азаров провів зустріч з представниками місії Європейського департаменту МВФ для погодження тексту меморандуму про економічну і фінансову політику уряду України, який полягає в рамках чергового перегляду програми співпраці України і МВФ.
Програма stand-by була затверджена 29 липня 2010 року. 15,8 млрд дол. були виділені на підтримку програми уряду, яка передбачає економічне врегулювання і реформи. Кредит більш ніж у сім разів перевищує квоту України, що розраховується на основі внесків країни до бюджету фонду. Україна вже отримала перший транш нового кредиту МВФ у розмірі 1,89 млрд дол. Другий транш, згідно з домовленостями з МВФ, був запланований на 16 грудня 2010 р. у розмірі 1,6 млрд дол. 1 млрд дол. з другого траншу уряд планує направити на покриття дефіциту бюджету.
Як повідомлялося, умови кредиту передбачають низку економічних заходів, в тому числі скорочення дефіциту бюджету до 3,5% ВВП в 2011 р. і до 2,5% - в 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас