Ляпіна: Кодекс вигідний великому бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна: Кодекс вигідний великому бізнесу

Казна та Політика
545
Кодекс вигідний великому бізнесу. Навантаження, яке несе великий бізнес істотно нижче за навантаження, яке несе малий бізнес, - у пропорціях. Таку думку озвучила народний депутат від НУ-НС, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Ксенія Ляпіна під час відеоконференції на focus.ua.
"Якщо дивитись, скільки платять підприємства порівняно з об'ємами реалізації, ми побачимо цікаву закономірність: чим більше бізнес, тим менше загальне податкове навантаження від обсягу реалізації. Більш того, не лише податкове навантаження менше, істотно менше витрати на адміністрування, на весь цей паперовий супровід і на облік. Міжнародна фінансова корпорація порахувала, що для підприємства, яке має декілька сотень мільйонів гривень об'єму реалізації, всі витрати на обслуговування податків тягнуть на 0,05% від об'єму реалізації. Але якщо у тебе обсяг реалізації 300 тис. грн. на рік, то всі дії, які ти повинен виконати, аби бути легальним платником податків, коштують більше 6% від обсягу реалізації. Це лише облік, без податків. Ось вам і рівна конкуренція", - говорить депутат.
Ляпіна зазначає, що саме тому спрощена система була прописана саме для малого бізнесу - аби ці 6,5% залишити малому бізнесу на розвиток, а не витрачати їх на абсолютно непродуктивні паперові витрати.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас