Ляпіна: Штраф у 1 грн - це добре, але це нічого не вирішує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна: Штраф у 1 грн - це добре, але це нічого не вирішує

Казна та Політика
2415
Штрафів у перші півроку, відповідно до прикінцевих та перехідних положень Податкового кодексу , справді нема. Вони повинні бути тільки в розмірі 1 грн за порушення.
Про це під час відеоконференції на focus.ua розповіла народний депутат від НУ-НС, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенія Ляпіна.
"Питання в тому, що ці порушення накопичуються. Наприклад, пеня на них все одно нараховуватиметься. Тобто, сьогодні до тебе прийшла перевірка і нарахувала 1 грн штрафу, але нарахувала і порушень тисяч на п'ять. Через півроку вони виставляють пеню. За 1 грн штрафу ти судитися не підеш. Але через півроку набіжить така сума, що ти вже добре подумаєш, що з тобою роблять, - каже депутат. - Тому 1 грн. - це добре, але це насправді нічого не вирішує".
Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що 2011 рік буде адаптаційним періодом для нового Податкового кодексу, протягом якого не стягуватимуться штрафи, а почнеться цей період всестороннього роз'яснення норм, позицій і положень нового податкового законодавства.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас