Мер Венеції підтримав введення податку для туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Венеції підтримав введення податку для туристів

Казна та Політика
271
Мер Венеції Джорджо Орсоні підтримав пропозицію про введення спеціального податку в один євро (1,3 долара) на день для туристів. Про це повідомляє AFP.
Раніше своє схвалення "туристичному" податку для Венеції і Флоренції висловив прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі. Раніше повідомлялося, що з 2011 року подібний збір стягуватиметься у Римі.
За словами Орсоні, за рахунок податку Венеція змогла б істотно поповнити міський бюджет і направити кошти на збереження історичних пам'яток. Щорічно до Венеції, де проживає близько 59 тисяч осіб, приїжджає близько 20 мільйонів туристів.
У жовтні музейні працівники і архітектори розкритикували Орсоні за розміщення на історичних будівлях міста рекламних біл-бордів, які "повністю руйнують" враження від одного із найкрасивіших міст світу. У свою чергу, Орсоні заявив, що розміщення реклами приносить до бюджету міста кошти на ремонт пам'яток і назвав критиків мерії "безглуздими і некомпетентними".
Варто зазначити, що 21 грудня аналогічний "туристичний" податок запропонувала ввести губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко. Вона підкреслила, що необхідно добиватися введення податку, оскільки "1 євро - це не гроші".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас