Через недостатнє фінансування під скорочення потраплять 25% бюджетників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через недостатнє фінансування під скорочення потраплять 25% бюджетників

Казна та Політика
594
Нормативи з фінансування місцевих бюджетів, закладені в проекті державного бюджету на 2011 рік, призведуть до скорочення чисельності працівників бюджетної сфери на 25%, заявив виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик.
"Такого поганого бюджету ще не було... Для нас страшна норма - дефіцит близько 19 мільярдів гривень ресурсів на виконання делегованих повноважень. Це - скорочення тих, хто сьогодні працює в бюджетній сфері і фінансується з місцевих бюджетів, на 25%", - зазначив Пітцик.
За його словами, це торкнеться в першу чергу лікарів, вчителів, працівників сфери культури, спорту, а також працівників апаратів місцевих рад. "Тобто це зачепить за живе той прошарок населення, яке працює на наше майбутнє, наше здоров'я", - підкреслив виконавчий директор Асоціації.
За словами Пітцика, зростання місцевих бюджетів порівняно з 2009 роком становить 0,05%. У той же час, відповідно до закону про держбюджет-2011 передбачено підвищення заробітної плати на 15,3%, а також інфляція в розмірі 8,9%. "Тобто, якщо врахувати всі ці показники, то ми виходимо на цифру рівно 25% (скорочення фінансування заробітних плат працівників бюджетної сфери)", - зазначив він.
При цьому, за словами виконавчого директора Асоціації, збільшення державного бюджету заплановано на 15,8%, а збільшення фінансування Державного управління справами заплановано на 42%, Генеральної прокуратури - на 80%, Міністерства агропромисловості - на 74%.
"Якби політики, які сьогодні приймають місцеві бюджети, пояснили, чому вони приймають показники зі зростанням по інших державних розпорядниках, то, можливо, ми спокійніше це сприйняли. Однак, такого пояснення поки що немає", - підкреслив Пітцик.
Він закликав секретарів місцевих рад, які мають доступ до найближчого оточення президента України Віктора Януковича, попросити донести позицію Асоціації міст України до глави держави. "Тільки президент в даному випадку може змінити ситуацію. Тому що всі наші наміри, які доходять до прем'єр-міністра, на жаль, сьогодні, зазнали фіаско", - заявив Пітцик.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас