Тігіпко каже, що Кабмін збирається скасувати печатки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко каже, що Кабмін збирається скасувати печатки

Казна та Політика
2268
В Україні більш ніж удвічі буде скорочено кількість контролюючих організацій.
Як передає кореспондент УНІАН, про це під час свого виступу в Тернополі під час представлення нового голови облдержадміністрації сказав віце-прем'єр міністр - міністр соціальної політики країни Сергій Тігіпко.
За його даними, зараз в Україні 79 перевіряючих структур. "Скажімо, в Грузії їх лише 20. У нас ті 79 кожен день ходять і шукають щось. Ми прийняли рішення, що один центральний орган виконавчої влади повинен мати один перевіряючий орган. До адміністративної реформи ми планували, що кількість контролюючих структур буде скорочено вдвічі, а тепер, напевно, буде і більше", - сказав Тігіпко.
За його словами, контролюючі служби будуть зобов'язані застосовувати ризикоорієнтований підхід до перевірок. "Нічого перевіряти велике підприємство, якому нема чим ризикувати. Треба перевіряти мале підприємство, якщо воно вийшло на надзвичайно великі обсяги, якщо 10 років нічим не займалося і раптом завозить велику партію товару. Так треба піти туди і подивитися, а не заважати працюючим структурам перевірками" , - сказав Тігіпко.
Він також нагадав про наміри скасувати печатки. "Адже ніде в світі не потрібні печатки, статути, не треба статутного фонду. Це все забирає час і гроші підприємця. Ніде в світі немає відрядження. І тут важливо внести відповідні зміни", - зазначив Тігіпко.
За його словами, передбачені також суттєві зміни в переліку ліцензійних видів робіт. "До чого дожилися: шпалери клеїти - потрібна ліцензія, штукатурити - ліцензія, на що завгодно ліцензія. Що таке ліцензія? Це черги, хабарі, зв'язали руки підприємцю і чекаємо, коли наповниться бюджет", - сказав Тігіпко.
Він додав, що в Україні на 92% вже скорочені ліцензовані види робіт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас