Опозиційна "БЮТ-Батьківщина" критикує кандидатуру Арбузова на посаду глави НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиційна "БЮТ-Батьківщина" критикує кандидатуру Арбузова на посаду глави НБУ

Казна та Політика
366
Парламентська фракція "БЮТ-Батьківщина" схвалює ініціативу президента України про звільнення Володимира Стельмаха з посади глави Національного банку України (НБУ), але критикує намір глави держави призначити керівником центрального банку Сергія Арбузова, повідомляється на офіційному веб-сайті політичної сили.
"Арбузов у банківських колах України має репутацію фахівця з тіньової конвертації валюти, відмивання коштів та організації податкових ям. Отже, фракція БЮТ-Батьківщина не буде голосувати за призначення Арбузова керівником НБУ і вважає, що його робота на посаді голови Нацбанку буде загрожувати української банківській системі", - вказується в повідомленні.
У повідомленні також підкреслюється, що саме Стельмах несе повну відповідальність за свідомий обвал курсу гривні Нацбанком у 2008-2009 роках. За оцінкою політичної сили, девальвація гривні в цей період здійснювалася для посилення кризи і забезпечення приходу до влади Віктора Януковича.
Як повідомлялося, президент України Янукович вніс до парламенту подання на звільнення В.Стельмаха з посади голови НБУ і подання на призначення главою НБУ Арбузова, який працює на посаді першого заступника глави Нацбанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас