Куди пішли відсотки від конвертації грошей за Кіотським протоколом? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди пішли відсотки від конвертації грошей за Кіотським протоколом?

Казна та Політика
608
Відсотки від конвертації грошей, отриманих за Кіотським протоколом, Національний банк України отримав як комісійні і вони нікуди з державного бюджету не поділися, про це пише УНІАН.
Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН, коментуючи звинувачення, висунуті Генпрокуратурою екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, заявив народний депутат України Віктор Швець.
"Головна суть звинувачення - вона не дала померти людям, які отримують соціальну допомогу від держави. Тимошенко звинувачують у тому, що вона дала відповідне доручення Міністерству фінансів проконвертувати гроші, за які Національний банк отримав 960 тис. грн. комісійних. Потім гроші в повному обсязі були повернуті на казначейський рахунок в "Укрексімбанк" (мова йде про 180 млн. євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом), і це є підтвердженням того, що ніякого збитку державі завдано не було", - сказав народний депутат, відзначивши при цьому, що висунуті Тимошенко звинувачення "це перший випадок в історії, коли державний службовець притягується до відповідальності за те, що він виконує свої функції".
За словами Швеця, постанова про порушення кримінальної справи - "повний правовий цинізм". При цьому він зазначив, що органи слідства сьогодні використовуються виключно як інструмент політичного тиску на опозицію.
Також депутат підкреслив, що Генеральна прокуратура абсолютно не звернула уваги на те, що відсотки, які отримав Нацбанк у результаті конвертації зазначеної суми, є його прибутком, що зараховується до бюджету. "Звинувачення Тимошенко абсолютно не ґрунтується на вимогах Кримінального кодексу, а є виключно політичними", - підкреслив він.
Як повідомляв УНІАН, 15 грудня 2010 року Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи стосовно Тимошенко за фактом нецільового використання грошей, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас