Мільярдер з Гонконгу готує перше IPO в юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер з Гонконгу готує перше IPO в юанях

Казна та Політика
137
Мільярдер Лі Кашин, найбагатша людина Гонконгу, готує розміщення акцій своєї флагманської компанії Cheung Kong Holdings, яке може стати першим номінованим у юанях IPO у Гонконгу. Про це пише Hong Kong Economic Times з посиланням на інформовані джерела, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Юаневі IPO у Гонконгу, ймовірно, будуть першим кроком на шляху перетворення китайської валюти в світову, відзначають експерти. У минулому році Китай дозволив використовувати юань у транскордонних операціях з Гонконгом, і за цей час Пекін вже двічі розміщував у Гонконгу номіновані в юанях облігації.
При цьому компанії розміщують юаневі бонди в Гонконгу з 2007 року, загальний обсяг емісії вже перевищив 62 млрд юанів, свідчать дані Bank of China (Hong Kong) Ltd. Гонконг в цьому році, ймовірно, стане світовим лідером за обсягами IPO: загальна вартість первинного розміщення акцій у місті з початку року перевищує $51 млрд.
IPO Cheung Kong, як очікується, збере близько 10 млрд юанів ($1,5 млрд). За даними Hong Kong Economic Times, угода була попередньо схвалена низкою китайських регуляторів, включаючи міністерство торгівлі та Державне валютне управління КНР.
Cheung Kong Holdings - інвесткомпанія в сфері нерухомості, один з найбільших забудовників житлових, офісних і торгових площ в Гонконгу та Китаї, оператор провідних торгових центрів і готелів.
Як повідомлялося сьогодні, основний індекс Гонконгської фондової біржі Hang Seng підвищився на 0,22% до 23.045,19 за низького обороту торгів, незважаючи на зниження котирувань на материку. У лідерах зростання - Cheung Kong (Holdings) Ltd Лі Ка-Шина. Котирування компанії піднялися на 3,5% після повідомлень про плани компанії провести IPO в ієнах вже в наступному році
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас